Zoeken
  • Admin1

Aloë Vera gunstig voor diabetes

Volgens verschillende studies is het oraal gebruiken van Aloë vera gunstg bij de behandeling voor diabetes.


Diabetes is een wereldwijde epidemie en een belangrijke oorzaak van ziekte en dood. Het feit dat minder dan de helft van de patiënten met type 2 diabetes hun ziekte goed onder controle hebben, benadrukt de behoefte aan nieuwe, betaalbare, effectieve medicijnen die niet beperkt worden door ongunstige bijwerkingen. Een gezamenlijke analyse van negen studies die het effect van orale aloë vera bij mensen met diabetes en pre-diabetes onderzochten, suggereert nu dat de medicinale plant verder onderzocht zou moeten worden als antidiabeticum.


Aloë vera moet verder worden onderzocht als een potentiële antidiabetische verbinding, zeggen onderzoekers na het analyseren van bewijs dat het de bloedglucose verlaagt bij patiënten met diabetes en pre-diabetes.


Uit de analyse blijkt dat mensen met diabetes bij wie de nuchtere bloedglucose (FBG) hoger is dan 200 mg/dl, het meeste baat kunnen hebben bij een behandeling met orale aloë vera.


Diabetes is een levenslange aandoening waarbij de bloedsuikerspiegel te hoog is, wat leidt tot schade aan organen als het niet wordt behandeld. Wereldwijd zijn er 382 miljoen mensen met diabetes, waarbij diabetes type 2 de overgrote meerderheid van de gevallen uitmaakt.


Mensen met diabetes doen vaker een beroep op complementaire en alternatieve geneesmiddelen dan mensen zonder diabetes. Een populaire remedie is aloë vera (Aloe barbadensis), een plant die al duizenden jaren door de Chinezen, Egyptenaren, Grieken, Indiërs, Japanners en Mexicanen medicinaal wordt gebruikt.


Meer recent wordt aloë vera gebruikt als huidtoepassing voor de behandeling van seborroïsch eczeem, psoriasis vulgaris en genitale herpes, en oraal als laxeermiddel.


Aloë vera bevat tientallen actieve bestanddelen


Het deel van de aloë vera plant dat medicinaal wordt gebruikt zijn de bladeren, waarvan de belangrijkste bestanddelen de groene buitenste schil en de kleurloze binnenste gel zijn. Aloë vera producten worden gemaakt van één van deze bestanddelen, of van beide.


De aloë vera plant bevat ten minste 75 actieve bestanddelen, "waaronder met name vitaminen, enzymen, mineralen, anthrachinonen, monosachariden, polysachariden, lignine, saponinen, salicylzuren, fytosterolen en aminozuren," aldus de auteurs, die ook studies aanhalen die suggereren dat sommige van deze bestanddelen een rol spelen bij het verbeteren van de bloedglucosecontrole.


De plant bevat ook sporenelementen zoals chroom, magnesium, mangaan en zink, waarvan bekend is dat ze belangrijk zijn voor het glucosemetabolisme door de effectiviteit van insuline te verbeteren.


Orale aloë vera wordt echter steeds populairder, en het bewijs over het effect ervan op het verlagen van de bloedglucose is toegenomen, dus besloten de onderzoekers om het te analyseren.Voldoende bewijs om verder onderzoek te rechtvaardigen


Voor hun analyse zocht het team naar studies over het effect van orale aloë vera op nuchtere bloedglucose (FBG), hemoglobine A1c (HbA1c), orale glucosetolerantietest (OGTT), en een aantal andere maatregelen bij pre-diabetische en diabetische populaties.


Zij vonden dat slechts negen studies geschikte gegevens hadden voor meta-analyses en alleen betrekking hadden op FBG en HbA1c. Hiervan maten alle negen het FBG (totaal 283 deelnemers), en vijf maten het HbA1c (89 deelnemers).


FBG (soms ook FPG (nuchtere plasmaglucose) genoemd) meet de bloedglucosespiegel gedurende een periode waarin de patiënt gedurende ten minste 8 uur niets heeft gegeten of gedronken, behalve water. Een niveau tussen 100 en 125 mg/dl wordt gedefinieerd als pre-diabetisch en 126 mg/dl of hoger als diabetisch.


HbA1c (geglyceerd hemoglobine, soms hemoglobine A1c of gewoon A1c genoemd) is een maat voor de gemiddelde bloedglucose over de afgelopen 2-3 maanden. Een niveau hoger dan of gelijk aan 6,5 procent wordt als diabetisch beschouwd.


De meta-analyse toonde aan dat aloë vera de FBG met 46,6 mg/dl verminderde en de HbA1c met 1,05 in de onderzochte populaties.


De onderzoekers merken ook op dat "de gegevens suggereren dat patiënten met een FBG ≥200 mg/dl een groter voordeel kunnen zien," en deze populatie zag een gemiddelde FBG verlaging van 109,9 mg/dl.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven